NewsOnline24

У мережі віруситься відео, яке здатне висушити мокрий смартфон: як це працює

Що робити, якщо смартфон впав у воду: з’явився незвичайний лайфхак / фото Xiaomi

В інтернеті набирає популярності незвичайний спосіб порятунку смартфонів-«потопельників» – двохвилинне відео з низькочастотним звуком нібито здатне виштовхувати воду з динаміків пристроїв. Автори The Verge, зацікавившись вірусним феноменом, перевірили, чи працює він.

Відеоролик, опублікований на YouTube чотири роки тому, вже зібрав близько 45 млн переглядів і понад 140 тис. коментарів, багато з яких стверджують, що метод дійсно працює.

На відео записано низькочастотний гул, який змушує динамік телефону вібрувати на максимальній гучності. Ці вібрації допомагають виштовхнути воду назовні, навіть із найбільш важкодоступних місць усередині смартфона. Схожа функція використовується в Apple Watch для видалення води, але там вона працює ефективніше через меншу кількість порожнин, через які вода може затекти всередину.

Для тестування цього методу було відібрано чотири смартфони різних моделей:

  • iPhone 13
  • Pixel 7 Pro
  • Pixel 3
  • Nokia 7.1.
  • Кожен пристрій на хвилину був поміщений в ультрафіолетову ванн, імітуючи потрапляння у воду, потім струшували великі краплі і запускали відео. У результаті Pixel 7 Pro повністю висох, а Nokia 7.1, навпаки, практично вийшов з ладу. iPhone 13 і Pixel 3 показали середні результати: частково висохли, але сліди вологи все ж залишилися.

    Висновки такі: відео працює, але гарантувати повне сушіння смартфона неможливо. І що більше років девайсу, то гірше в нього із захистом від води.

    Крім того, фахівці зазначили, що навіть якщо вода частково вийде з динаміків, вона однаково може залишитися в інших частинах гаджета, як-от кнопки, роз’єм для зарядки або слот для SIM-карти. Волога в цих місцях може з часом призвести до корозії контактів і виходу смартфона з ладу.

    Нагадаємо, один зі смартфонів Nokia визнали одним із найкращих винаходів 2023 року. Девайс розроблявся спільно з інженерами iFixit, а користувач може самостійно замінити практично будь-який зламаний компонент.

    Якщо ви в пошуках смартфона, який не застаріє і через 5 років, фахівці AnTuTu публікували рейтинг найпотужніших Android-пристроїв. З них половину топа посіли пристрої китайської Vivo та її суббренду iQOO.

    www.unian.ua

    Exit mobile version