У Мінську заявили, що не отримували «офіційних звернень» України відвести війська від кордону

Ілюстративне фото: Getty Images

Речник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз заявив, що Мінськ не отримував «офіційних звернень» від України з вимогою відвести війська від спільного кордону.

Деталі: Речник білоруського МЗС заявив, що офіційний Мінськ не отримував звернень від української сторони стосовно відведення військ «у жодному вигляді», а повідомлення МЗС України вони бачили «на просторах інтернету», де «вистачає всякого».

«Тож ми самі були б вдячні, якби хто-небудь зміг нам роз’яснити логіку подібних заяв. Як на нашу думку, вельми хитромудру», – говорить він.

Глаз повторив тезу білоруської пропаганди про нібито запущені над Білоруссю українські дрони та «постійні провокації» з українського боку, через що білоруські збройні сили змушені виконувати «завдання із забезпечення безпеки території Білорусі та наших громадян».

«Але ви ж розумієте, що це в межах класичної логіки. А якою логікою керується українська сторона, ми не знаємо. Можливо, тут присутня якась хитра гра, розрахована на внутрішнє споживання або на отримання овацій із Заходу. Однак головне в такій грі – не перехитрити самих себе», – додав він.

МЗС України напередодні з посиланням на дані розвідки повідомило, що Білорусь зосередила «значні сили» біля північних кордонів, у безпосередній близькості до Чорнобильської АЕС.

Нагадаємо:

  • В середині серпня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що йому «довелося» перекинути майже третину всієї армії до кордону з Україною, але потім після з’ясування намірів і Київ, і Мінськ нібито знову зменшили розмір угруповань зі свого боку кордону. 
  • У Державній прикордонній службі України тоді повідомили, що не фіксують збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ біля кордону з Україною.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *