NewsOnline24

У населених пунктах Донеччини, де оголошена примусова евакуація, залишається 3473 дитини

У населених пунктах Донецької області, де оголошена евакуація у примусовий спосіб дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками, наразі залишаються ще 3473 дитини. Зі 151 населеного пункту області вивезені всі діти.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що з початку проведення заходів з евакуації у примусовий спосіб дітей з родинами, а це з 7 квітня 2023 року, загалом було евакуйовано з Донеччини 9094 дитини. І зараз триває вже 13-й етап примусової евакуації.

«Усього на сьогодні було визначено 178 населених пунктів, де має проводитись обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей. І у нас вже зі 151 населеного пункту евакуйовано всіх дітей. На поточний час залишаються 27 населених пунктів, в яких залишаються 3473 дитини. Евакуація триває», — сказав Петлін.

Він серед таких населених пунктів назвав місто Курахове, де ще залишаються 22 дитини, в селі Дачне – 52 дитини, селі Сухі Яли – 6 дітей, Новоселидівці — 7 дітей, у Покровську залишається 1076 дітей, у місті Родинське – 402 дитини, у місті Лиман — одна дитина, у селі Дробишево теж одна дитина залишилася і т.д.

Петлін назвав серед всіх населених пунктів місто Костянтинівку, де ще залишається найбільше дітей — 1660, бо там примусова евакуація дітей почалася тільки 28 серпня цього року. Але навів приклад Мирнограда, де на початку заходів по примусовій евакуації було 2409 дітей і станом на вечір 3 вересня тут залишилися 5 дітей.

«Зараз динаміка евакуації у нас стабільно хороша», — підсумував Петлін.

Як повідомлялося, Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км. У регіоні триває обов’язкова евакуація, а також у низці районів оголошена примусова евакуація дітей разом з їхніми батьками або іншими законними представниками.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Exit mobile version