У потязі Запоріжжя — Ужгород померла пасажирка

АТ «Укрзалізниця» повідомило про смерть у ніч на 16 липня пасажирки поїзда Запоріжжя – Ужгород, її причину встановлюють правоохоронці та судмедексперти.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в коментарі Укрзалізниці, оприлюдненому у Фейсбуці.

«У ніч 16 липня лікарі швидкої допомоги по станції Бердичів констатували смерть пасажирки потяга 4/3 Запоріжжя — Ужгород. Причину смерті наразі встановлюють правоохоронці та судмедексперти», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в "Укрзалізниці", вагон, у якому подорожувала пасажирка, був маркований в усіх системах як «вагон без кондиціонування».

«На жаль, випадки природних смертей у вагонах трапляються, подекуди навіть декілька разів на місяць — що статистично пояснювано, враховуючи кількість пасажирів, які щодня подорожують поїздами (у пікові дні — понад 100 тисяч людей, як населення немаленького міста)», — зауважили залізничники.

"Укрзалізниця" детально вивчає всі обставини таких випадків і за необхідності сприяє розслідуванню.

Також залізничники нагадали, що у випадку, якщо самопочуття пасажира погіршилося вже під час поїздки, треба звертатися по допомогу до провідника, який може тимчасово знайти місце в іншому вагоні або викликати медичну допомогу.

«Окрім цього, враховуючи аномальну спеку, закликаємо максимально уважно поставитися до вибору вагона і в будь-якому випадку запастися водою. Не менш уважно слід поставитися й до власного самопочуття перед, під час та навіть після поїздки», — підкреслили в "Укрзалізниці".

Також у відомстві нагадали, що всі швидкісні поїзди, а також значна частина вагонів далекого сполучення "Укрзалізниці" оснащені системами кондиціювання повітря. Всі вони марковані в додатку та на сайті Укрзалізниці спеціальною «сніжинкою».

Як повідомляв Укрінформ, "Укрзалізниця" збільшує кількість жіночих купе на популярних рейсах, у серпні вони з’являться ще в чотирьох поїздах.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *