У Росії «засудили» опозиціонера Пономарьова: скільки років отримав

Ілля Пономарьов / Фото: Інвестиційний форум RE:think

Політика і ув'язнити вирішили, і користуватися "Інтернетом" заборонили.

У Росії ексдепутата Іллю Пономарьова, який визнаний іноагентом, засудили до 10 років позбавлення волі в колонії загального режиму. Його визнали винним за п. «д» ч. 2 ст. 207.3 (публічне поширення за видом достовірних повідомлень явно неправдивої інформації, що містить дані про використання ЗС РФ, вчинене за мотивами політичної ненависті), ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічне виправдання тероризму, вчинене з допомогою інформаційно-телекомунікаційної мережі «Інтернет»).

Про це повідомила прокуратура Москви.

Деталі

Як констатували росіяни, Пономарьов у березні 2022 року публічно виступив у Мережі із «свідомо неправдивою інформацією», що містить дані про використання ЗС РФ. Неймовірно, але він навіть «виправдовував терористичну діяльність». Мовляв, він не перебував у Росії та діяв за мотивами політичної ненависті.

«Кримінальна справа розглядалася судом у загальному порядку кримінального судочинства за відсутності підсудного, який перебуває у міжнародному розшуку. Стосовно Пономарьова заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту».

Також Пономарьов буцімто не зможе «займатися діяльністю, пов'язаною з адмініструванням сайтів та каналів з використанням електронних чи інформаційно-телекомунікаційних мереж, у тому числі мережі «Інтернет», строком на 4 роки».

Нагадаємо, Ілля Пономарьов – єдиний російський депутат, який 2014 року проголосував проти окупації Криму Росією. Згодом він переїхав до Києва, вивчив українську мову та отримав український паспорт. Нині ж Путін дістав опозиціонера під Києвом. Кажуть, що цього разу саме Пономарьов був ціллю росіян.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *