NewsOnline24

У США підтвердили виділення Україні військової допомоги на понад $5 мільярдів

Державний секретар США Ентоні Блінкен / фото ua.depositphotos.com

Американський держсекретар Ентоні Блінкен підтвердив, що США спрямують кошти у розмірі $5,55 млрд на підтримку України. Про це йдеться у заяві Державного департаменту США. 

«Міністерство оборони США повідомило Конгрес про намір спрямувати близько $5,55 млрд на оборонні товари та послуги зі складів Міністерства оборони для надання військової допомоги Україні», – заявило міністерство закордонних справ США. 

Про цю допомогу вже повідомлялось раніше – кошти виділять в рамках закону про додаткові асигнування на безпеку Україну на 2024 рік. Таким чином, США забезпечать Київ зброєю у наступні місяці. 

Відео дня

Американська допомога Україні – що відомо 

Раніше повідомлялось, що передбачені для України $6 млрд можуть «згоріти», а крайній термін для їх використання – 30 вересня (кінець фінансового року). 

Для дозволу використання цих коштів в Адміністрації президента США почали термінові переговори з Конгресом. 

Пізніше УНІАН писав, що адміністрації вдалось «врятувати» допомогу.  

А нещодавно стало відомо про наміри американців передати Україні  авіабомби AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW). Згідно з даними з відкритих джерел, при умові пуску з великої висоти, дальність дії боєприпасу досягає 130 км, однак у випадку скидання з малої висоти цей показник знижується до 22 км. Одним з носіїв JSOW виступає винищувач F-16. 

www.unian.ua

Exit mobile version