NewsOnline24

У Тернополі запрацював регіональний офіс підтримки бізнесу «Зроблено в Україні»

Фото У Тернополі відкрили регіональний офіс підтримки малого і мікробізнесу "Зроблено в Україні", який працюватиме на базі Тернопільського обласного центру зайнятості.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета і завдання офісу "Зроблено в Україні", який ми сьогодні відкриваємо, максимально підтримати українських виробників, а також тих, хто хоче започаткувати власну справу. Дуже важливо, щоб одним з пріоритетів роботи цього офісу була підтримка наших ветеранів, які демобілізувалися, щоб вони могли реалізувати себе та започаткувати власну справу", — зазначив під час відкриття офісу "Зроблено в Україні" начальник Тернопільської ОВА В'ячеслав Негода.

У офісі "Зроблено в Україні" підприємці можуть отримати інформацію про програми підтримки бізнесу, допомогу в оформленні заявок на гранти, написанні бізнес-планів.

"Також до нас можуть прийти фізичні особи, які лише хочуть відкрити власну справу, щоб ознайомитися з діючими грантовими урядовими програмами", — розповіла консультантка офісу "Зроблено в Україні" Ірина Замура.

Офіс підтримки бізнесу "Зроблено в Україні" працював у тестовому режимі з 15 травня. За цей час його фахівці надали консультації понад тисячі підприємців та жителів області.

"Я отримав грант у програмі "Власна справа" і розпочинаю бізнес у Тернополі — відкриваю доставку суші. У офісі "Зроблено в Україні" мені розповіли про цю програму, допомогли заповнити заявку та написати бізнес-план. На кожному етапі я отримував необхідні консультації та підтримку як під час зустрічей, так і онлайн. Вже на початку листопада стартує мій проєкт", — розповів тернополянин Назар Великий.

До кінця року офіси "Зроблено в Україні" запрацюють також у Бережанській, Кременецькій та Ґортківській філіях Тернопільського обласного центру зайнятості.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки запустило офіційний сайт "Зроблено в Україні", який містить інформацію про інструменти стимулювання вітчизняного виробництва. До запуску онлайн-ресурсу політика "Зроблено в Україні" реалізовувалася через мережу фізичних відділень у регіонах. Ці офіси, створені на базі центрів зайнятості, надають інформацію та підтримку зацікавленим виробникам у 30 відділеннях. До кінця року планується відкрити 101 такий офіс.

Фото Юлії Томчишин

www.ukrinform.ua

Exit mobile version