NewsOnline24

У трьох російських областях оголошено режим контртерористичної операції: торік його запроваджували через «вагнерівців»

Режим КТО охопив вже три російські області / Фото: скриншот з відео

Режим КТО вводили в Чечні 1999 року, його було скасовано лише 2009 року.

У Брянській області Росії запроваджено режим контртерористичної операції через «підвищення рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України».

Про це повідомляє російський Національний антитерористичний комітет. 

Також пізніше режим контртерористичної операції також запроваджено в Курській області РФ. Про це повідомив в.о. губернатора регіону Олексій Смирнов у Telegram. 

До того ж стало відомо, що режим контртерористичної операції не оминув і Бєлгородську область Росії. 

Зауважимо, що у Росії «режим контртерористичної операції — це комплекс заходів із застосуванням військ, техніки та зброї з метою запобігання терактам та знешкодженню диверсантів чи терористів».

Зокрема, під час «режиму КТО» силові структури у РФ мають ширші права, ніж зазвичай. Наприклад, допускаються такі заходи:

Зауважимо, що такий режим вводили в Чечні 1999 року, його було скасовано лише 2009 року. Також його запроваджували в окремих районах Інгушетії, Дагестану, Карачаєво-Черкесії, Північної Осетії, Ставропольського краю. Режим КТО вводили у Бєлгородській області, коли туди нібито проникли диверсанти. Також його на два дні вводили у Москві, Московській та Воронезькій областях у червні 2023-го під час походу ПВК «Вагнер» та Євгена Пригожина.

Нагадаємо, що Кремлю знадобилося цілих два дні, щоб хоч якось відреагувати на події на Курщині, де російські війська, зокрема, втратили контроль над містом Суджа. Там розташована кінцева в Росії газорозподільна станція, яка забезпечує транзит до Європи газу, який іде через Україну.

У прикордонні Росії палають підстанції: Курчатов, де розташована Курська АЕС, знеструмлено 


tsn.ua

Exit mobile version