NewsOnline24

У Зеленського пояснили, як примусити Росію до переговорів щодо завершення війни

В Ураїні триває війна / фото 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка

Україна готова до переговорного процесу щодо завершення війни на основі формули миру і складеного плану перемоги, бо Росія — неадекватна країна, і її можна тільки примусити. Таку заяву зробив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передає 24 канал.

«Логіка президента України мені зрозуміла: є формула миру, яка базується на міжнародному праві. Ми готові обговорювати все це, готові до переговорного процесу. Але ми розуміємо, що Росія є неадекватною країною, і її можна примусити через план перемоги, де є математично обґрунтовані інструменти примусу, кількісні показники, ідеологічні показники і так далі», — пояснив він.

За його словами, «примус має йти за певними параметрами, і тоді це матиме певні наслідки і реалізацію».

Відео дня

«Ми примушуємо Росію, вона розуміє, що далі — гірше; що ціна війни буде ставати іншою; що вона не отримає тільки результатів, які хоче… А що таке просто формат присутності Росії і якихось переговорів через посередника? Безумовно, можна буде знайти будь-які формати. Але питання в іншому — у розумінні наших партнерів, що Росію не просто треба кудись запросити на переговори, а що її треба примусити до переговорного процесу», — додав Подоляк.

План закінчити війну «не пізніше 2025 року» — заява Зеленського

Нагадаємо, днями президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація на полі бою в Україні «створює можливість» зробити кроки щодо припинення війни «не пізніше 2025 року».

«У жовтні, листопаді та грудні у нас є шанс просунутися до миру і міцної стабільності. Ситуація на полі бою створює можливість зробити цей вибір — вибір рішучих дій щодо припинення війни не пізніше 2025 року», — заявив він 9 жовтня на на саміті «Україна — Південно-Східна Європа».

www.unian.ua

Exit mobile version