Як вибрати правильну картоплю для пюре і фрі
У картоплі важливий показник – кількість крохмалю. Чомусь у нас абсолютно ніде його не вказують. Хоча це свідчить про те, як використовувати даний сорт.
Варити цілком або нарізану шматками потрібно плоди з низьким вмістом крохмалю – до 15%, а також молоду картоплю. Не рекомендується робити з такої картоплі пюре. Перевірити вміст крохмалю можна, розрізавши її навпіл, після чого потерти половинки одна об одну. Якщо вони не склеїлися – крохмалю мало, пише у своєму блозі в Іnstagram шеф-кухар Володимир Ярославський, інформує <b>.
Вміст крохмалю близько 20% – взагалі універсальна картопля, але трохи може кришитися при варінні або смаженні і трохи не дотягує консистенція для ідеального пюре. Підходить для запікання. Зазвичай універсальні сорти з жовтою шкірочкою і серединою. До цього списку відносять сорти “Пікассо” та “Конект”.
Для картоплі фрі підходять плоди, вміст крохмалю в яких 25%. Це можна зрозуміти, якщо потерти свіжо розрізані половинки одну об одну, вони мають склеїтися. Ідеальні сорти: “Арсенал”, “Фонтані” і “Рудольф”.
Читайте также:
Злочинний прецедент: Шабунін пояснив, як і чому суддя ВАКС Біцюк підіграв голові ОАСК Вовкові
Для пюре підходять сорти картоплі, відсоток крохмалю в яких понад 20%. До цього списку відносяться сорти: “Арсенал”, “Еволюшн”, “Мадлен”, “Арізона”, “Белароза”, “Лабелла”, “Ред Леді”.
Фіолетову картоплю краще використовувати для приготування чіпсів та прикраси святкового столу. Вона майже “дика” тому форма її надзвичайно нерівна.
Поради:
– Не залишайте очищену картоплю надовго в холодній воді. З неї виходить крохмаль і смак.
– Для пюре закладаємо картоплю в добре підсолену і киплячу воду.
– Вариться завжди на повільному вогні під кришкою.