NewsOnline24

Україна — Грузія: останній шанс Реброва

В останніх матчах національна команда України, м’яко кажучи, не вражає. Одна перемога в п’яти поєдинках і дві поразки поспіль у Лізі націй доводять, що в таборі збірної серйозні проблеми. Крім того, є інформація про жахливу атмосферу в команді. Усе це, звісно, на рівні чуток, але вкупі з результатами має цілком правдоподібний вигляд. Що не так зі збірною України та як Сергію Реброву вийти з кризи — у матеріалі LB.ua.

Гравці збірної України з футболу на тренуванні.

Боротьба за номер із сумнівним гепі-ендом

Після двох поразок у стартових матчах ЛН у ЗМІ з’явилася інформація про конфлікт між Миколою Шапаренком і Михайлом Мудриком. Каменем розбрату став ігровий номер футболістів. Обидва футболісти грають у своїх клубах під “десяткою”, тому хотіли носити його і в таборі збірної України. 

Михайло Мудрик під час тренування.

Динамівець Шапаренко вихопив №10 раніше, тому, очевидно, мав би носити його далі. Однак, Мудрик, кар’єра якого йде не так, як йому хотілося б, розгледів основну проблему своїх тьмяних виступів у збірній – “неправильний номер” на спині. Цю інформацію не коментували ні футболісти, ні головний тренер команди Сергій Ребров.

Судячи із заявки на гру, конфлікт вичерпано, а гравців заспокоїли у звичний спосіб. “Десятка” залишилася за Миколою, а Мишко отримав сьомий номер. На правду, для українського футболу він найбільш сакральний, позаяк його носив Андрій Шевченко й Андрій Ярмоленко. Останнього, до речі, Сергій Ребров не викликав до табору збірної на жовтневий поєдинок. На жаль, команді з різних причин не зможе допомогти не лише Андрій.

Без Зінченка й Малиновського: заявка збірної України на гру

Ще одна проблема національної команди – травми. Одразу двоє гравців – Зінченко й Малиновський – виявилися недоступними для Реброва через ушкодження. Крім того, повністю відновитися до гри не встиг Тарас Степаненко. 

Водночас троє гравців можуть дебютувати у складі збірної України. Мова про Дмитра Криськіва (“Шахтар”), Івана Калюжного (“Олександрія”) й Олександра Назаренка (“Полісся”). 

Варто також відзначити, що місце у складі знайшлося для Андрія Луніна, який в останніх поєдинках грав у старті мадридського “Реалу”. 

Гравці національної команди під час тренування.

Повна заявка на матч проти Грузії:

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо»), Анатолій Трубін («Бенфіка», Португалія), Дмитро Різник («Шахтар»)Захисники: Олександр Тимчик («Динамо»), Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — «Шахтар»), Богдан Михайліченко («Полісся»), Ілля Забарний («Борнмут», Англія), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Олександр Сваток («Остін», США).

Півзахисники: Микола Шапаренко, Віталій Буяльський (обидва — «Динамо»), Георгій Судаков, Дмитро Криськів, Олександр Зубков (усі — «Шахтар»), Олексій Гуцуляк, Олександр Назаренко («Полісся»), Михайло Мудрик («Челсі», Англія), Іван Калюжний («Олександрія»).

Нападники: Владислав Ванат («Динамо»), Артем Довбик («Рома», Італія), Роман Яремчук («Олімпіакос», Греція).

Кардинальних змін у заявці немає, чи навіть краще сказати, що вони не настільки кардинальні, як могли б бути з урахуванням останніх результатів.

Подивитися у дзеркало

Саме це порадив футбольний експерт Євген Левченко Михайлу Мудрикові під час розмови з Lb.ua. Очевидно, ця порада може бути цінною не тільки вінгеру, а й усій команді, навіть головному тренеру. 

Збірна України з футболу.

Збірна України досі не знайшла свою гру, і головний винуватець цього – це головний тренер команди. Ексфутболіст і тренер Сергій Нагорняк переконаний, що у результаті команди завжди винен коуч. Команда грає без плану. Щонайменше, так здається збоку. Одна з головних причин – мало часу на підготовку. Сергій Станіславович банально не встигає поставити свою гру, але проблема в тому, що часу більше немає. 

Футбол збірних відрізняється від клубного тим, що гравці не можуть бути настільки зіграними у складі національної команди. Водночас він більш емоційний, адже грати за свою країну – це завжди почесно. У такому випадку головне завдання тренера полягає у тому, щоб мотивувати своїх гравців перед кожною окремою грою. 

Судячи з результатів, мотивації, попри всі високі слова про гру за захисників України, за військових, не вистачає. Це публічно заперечив один з лідерів України Андрій Ярмоленко перед грою проти Чехії, викликавши на себе хвилю хейту. Однак, на полі все склалося так, як завжди, на жаль.

Сергій Ребров під час тренування.

Поєдинок проти Грузії – це чергова можливість довести усім, що у цієї команди є майбутнє. У випадку поразки, варто вдаватися до кардинальних змін. Зміна тренера – перше важливе рішення.

Матч розпочнеться о 21:45 за Києвом. За усіма важливими подіями поєдинку ви можете стежити у текстовій трансляції поєдинку на Lb.ua.

lb.ua

Exit mobile version