NewsOnline24

Україна створить план щодо досягнення миру до кінця листопада, — Зеленський

Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Едуард Ткач

До кінця листопада 2024 року Україна розробить план дій щодо досягнення миру.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю японському телеканалу NHK.

За його словами, Київ розпочне детальні обговорення з відповідними країнами з питань територіальної цілісності.

«Терпіння, підтримка і дипломатичний тиск — це три фактори справедливого припинення війни», — зауважив президент в розмові з NHK.

Також Зеленський наголосив, що не може реагувати на заклики до припинення вогню, доки Росія продовжує окупувати українську територію.

«Якщо США та європейські країни збережуть єдність, це посилить тиск і покаже Москві, що в неї шансів немає», — додав Зеленський.

Що ще сказав Зеленський

В інтерв’ю NHK президент заявив, що вибори у США матимуть значний вплив на надії України на мир.

За його словами, у липні українські чиновники вже зв’язалися з передвиборчими штабами колишнього президента США Дональда Трампа і віцепрезидента США Камали Гарріс.

Також Зеленський повідомив, що в ході телефонної розмови з Трампом, колишній президент США сказав, що доступний для будь-яких питань.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що за інформацією видання TIME, Дональд Трамп у разі перемоги на виборах може схилити Україну до миру в інтересах Росії. Передбачається, що він, можливо, скоротить військову допомогу офіційному Києву і таким чином, підштовхне Україну сісти за стіл переговорів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version