«Укроборонпром» увійшов в топ-50 світових лідерів оборонних компаній

Фото: Укроборонпром увійшов до топ-50 світових оборонних компаній (GettyImages) Автор: Ярослава Борзова

«Укроборонпром» вперше увійшов до топ-50 всесвітніх оборонних компаній. Він розмістився на 49 позначці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна в Telegram та рейтинг Defense News.

За словами Камишіна, минулого року «Укроборонпром» посідав 65 місце, втім за рік підприємству вдалось піднятись на 16 сходинок.

Він зауважив, що з сотні найбільших оборонних компаній світу саме Укроборонпром зростає найшвидше — його виторг за 2023 рік виріс на 72% до 2,2 мільярда доларів.

«Звичайно, жоден рейтинг не є нашою ціллю сьогодні, і спричинений цей бурхливий розвиток, на жаль, критичною необхідністю», — водночас наголосив він.

Водночас Камишін зауважив, що наразі ціль усієї української оборонної промисловості одна — виробляти якомога більше та швидше якісної зброї для Сил оборони з впровадженнями модернізацій.

Діяльність «Укроборонпрому»

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що цього літа «Укроборонпром» та Rheinmetall відкрили перший цех з ремонту та виробництва бронетехніки.

Також наприкінці директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін повідомив, що на території України вже відновлюють перші німецькі бойові машини в рамках угоди з концерном Rheinmetall.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *