NewsOnline24

УЗ призупинила продаж всіх квитків: що сталося

«Укрзалізниця» призупинила продаж квитків у касах та онлайн (фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia) Автор: Ірина Костенко

«Укрзалізниця» призупинила продаж усіх квитків — як у касах, так і онлайн.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу АТ «Укрзалізниця» у Facebook.

Чому УЗ не продає квитки

В «Укрзалізниці» попросили вибачення через те, що системи продажу квитків (у касах та онлайн) УЗ будуть тимчасово недоступними з 12:00 вівторка, 22 жовтня.

Уточнюється, що така ситуація склалась із технічних причин.

«Маємо терміново дещо переналаштувати. Найкращі спеціалісти вже застосували залізничну магію, тож скоро все працюватиме», — наголосили в УЗ.

Зазначається, що поїзди продовжують курсувати за розкладом, а повернення системи в стрій відбудеться впродовж найближчих 30 хвилин.

Допис УЗ (скриншот: facebook.com/Ukrzaliznytsia)

Оновлено 12:50.

Дещо згодом в УЗ доповнили свою публікацію та повідомили, що «робота систем відновлена».

«Працюємо в штатному режимі. Поїзди традиційно курсують за розкладом. Квитки знову доступні для придбання в застосунку «Укрзалізниці», в чат-ботах, на сайті та в касах вокзалів. Дякуємо за розуміння», — підсумували у компанії.

Оновлений допис УЗ (скриншот: facebook.com/Ukrzaliznytsia)

Де можна купувати квитки УЗ

Нагадаємо, в цілому купити квитки на потяги УЗ можна «фізично» — в касах на залізничних вокзалах, а також віддалено — онлайн.

У серпні 2022 року для більшої зручності пасажирів було також запущено спеціальний додаток Ukrainska Zaliznytsia, доступний для всіх користувачів на AppStore та Google Play Market.

У травні 2024 року стало відомо, що АТ «Укрзалізниця» запустила оновлений сайт для купівлі залізничних квитків на будь-який поїзд.

За словами голови правління компанії Євгена Лященка, оновлений продукт було запущено, зокрема, для пасажирів, які звикли купувати квитки через сайт.

«У вебверсії сервісу для купівлі квитків доступний розширений та зручний функціонал, включно з верифікацією акаунтів через «Дія.Підпис», — наголосив він.

У прес-службі компанії уточнили, що новий сайт «Укрзалізниці» було запущено у бета-режимі. Тож перехід зі старого сайту здійснювався поступово — для комфорту всіх користувачів.

2 жовтня в УЗ повідомили, що старий сайт «був закритий назавжди». Тож тепер квитки на рейси «Укрзалізниці» можна придбати на новому ресурсі.

Крім того, УЗ запустила продаж квитків на дитячу залізницю в Києві онлайн — через чат-боти у Viber і Telegram.

Читайте також, як виглядають оновлені плацкартні вагони УЗ, в яких вже можна їздити, та що відомо про будівництво нових вагонів «Укрзалізниці».

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version