NewsOnline24

З прикордонних громад Сумщини за тиждень евакуювали 143 дітей

Фото Упродовж останнього тижня з прикордонних громад Сумської області евакуювали 535 людей, з них 143 дитини.

Про це повідомила Сумська ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На Сумщині продовжується евакуація зі 189 населених пунктів 17 територіальних громад області. Лише за останній тиждень з прикордонних громад області було евакуйовано 535 осіб, з них 143 дитини", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загалом евакуйовано 36 тисяч 804 особи, з них 6 469 дітей, із 34 населених пунктів 5-кілометрової та поза межами 5-кілометрової зони від державного кордону України з РФ.

Також з окремих громад області продовжується обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей з 28 населених пунктів Середино-Будської громади Шосткинського району (за винятком м. Середина-Буда) та з 24 населених пунктів Великописарівської селищної територіальної громади.

Крім того, підписано наказ Сумської ОВА та ОТУ "Сіверськ" про проведення обовʼязкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками, з окремих населених пунктів Конотопського та Сумського районів.

Згідно з цим документом, обовʼязкова евакуація в примусовий спосіб здійснюється з 11 населених пунктів Новослобідської та Путивльської територіальних громад Конотопського району, 90 населених пунктів Білопільської, Ворожбянської, Краснопільської, Миропільської, Миколаївської, Хотінської, Юнаківської територіальних громад Сумського району.

Евакуації підлягає майже 500 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, вночі та зранку 13 жовтня війська РФ здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області, пролунало 50 вибухів.

Фото: Сумська ОВА

www.ukrinform.ua

Exit mobile version