За пособництво агресору до 10 років засуджено керівника філії облавтодору з Луганщини

Екскерівника Кремінської філії ДП «Луганський облавтодор» засуджено заочно до 10 років за пособництво державі-агресору.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Завдяки доказовій базі СБУ тривалий термін за ґратами за пособництво агресору заочно отримав колишній керівник Кремінської філії ДП «Луганський облавтодор». Встановлено, що начальник структурного підрозділу держпідприємства Олександр Мацегора не виконав наказ керівництва про зупинення господарської діяльності, консервацію техніки та недопущення її використання загарбниками. Він залишився у захопленій ворогом Кремінній та почав співпрацювати з ворогом», — ідеться в повідомленні.

За пособництво агресору до 10 років засуджено керівника філії облавтодору з Луганщини

Зазначається, що фігурант отримав від загарбників посаду начальника «філії «Кремінський райавтодор «ДУП ЛНР «Луганський автодор».

Влітку 2022 року він провів інвентаризацію, передав активи окупаційній адміністрації «ЛНР» та продовжив керувати транспортним підприємством в інтересах окупантів.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області визнав його винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України) та заочно засудив до 10 років ув’язнення з конфіскацією всього майна, яке є його особистою власністю.

Правопорушник перебуває у розшуку.

Як передавав Укрінформ, СБУ направила до суду справу проти «заступниці міністра» на окупованій Луганщині.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *