NewsOnline24

Закликами до мирних переговорів Орбан намагається зірвати підтримку Україні — ISW

Орбан та Путін / Фото: Associated Press

Орбан неодноразово намагався зірвати допомогу Україні з боку Європейського союзу.

Угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан намагається переключити увагу західних країн з допомоги Україні на можливі мирні переговори з російськими агресорами.

Його зусилля перш за все направлені на підрив європейської підтримки України, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Орбан намагається представити себе у якості посередника між сторонами для припинення бойових дій в Україні, попри те, що російський диктатор Путін сам відмовився від переговорів щодо припинення війни.

Аналітики звернули увагу на його статтю у видання Newsweek, опубліковану 5 липня, в якій він звинувачує Захід у «виборі війни», а не миру, для підтримки якого, за його словами, створювався блок НАТО.

«Зусилля Орбана підштовхнути до переговорів, ймовірно, є частиною його поточних зусиль перемістити європейський фокус на дискусії про мирні переговори, а не на дискусії про військову підтримку України», — йдеться у звіті.

В Інституті нагадали, що Орбан неодноразово намагався зірвати допомогу Україні з боку Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Зеленського прокоментували візит Орбана до Москви.

Крім того, ми раніше інформували, що Боррель розкритикував візит Орбана до Москви, прем'єр Угорщини назвав це «брюссельською маячнею».

tsn.ua

Exit mobile version