NewsOnline24

Завербованого агента РФ, який здавав позиції ЗСУ на Донеччині, взяли під варту

Під варту взяли агента ЗС РФ, який надсилав ворогу дані про фортифікації, опорні пункти та блокпости ЗСУ і Нацполіції в Краматорському районі Донеччини.

Про це в Телеграмі повідомила Донецька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 ККУ). У травні 2024 року на жителя м. Краматорськ вийшов представник зс РФ. Він запропонував чоловіку збирати інформацію, що стосується перебування у місті та Краматорському районі підрозділів Сил оборони України», — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що краматорець упродовж місяця відстежував локації зосередження техніки й особового складу наших захисників. Текстові повідомлення та скриншоти «Google Maps» завербований агент надсилав куратору.

Таким чином він повідомляв ворогу про місця зосередження техніки, боєприпасів, розташування фортифікаційних споруд, опорних пунктів і блокпостів, де несуть службу військовослужбовці ЗСУ та співробітники НП України. «Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», — повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, довічний термін ув’язнення отримав резидент агентурної групи російської ФСБ РФ, яка діяла у Запорізькій області.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version