NewsOnline24

Зеленський анонсував важливу угоду з Євросоюзом

Зеленський прибув до Брюсселя / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський перебуває в Брюсселі, де має бути підписано одразу три безпекові угоди, одна з яких — із Європейським Союзом загалом.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що цими днями Україна розпочала фактичні переговори щодо членства в ЄС. «Сьогодні я в Брюсселі, щоб взяти участь у засіданні Європейської ради та подякувати всім лідерам Європи за єдність і за підтвердження незворотності нашого європейського курсу», — заявив він.

Зеленський повідомив, що зустрінеться з очільниками ЄС і держав-членів, проведе двосторонні переговори. Він додав, що кожен крок — заради наближення нашої історичної мети — миру та процвітання у спільному європейському домі.

Відео дня

«Ми підпишемо одразу три безпекові угоди, одна з яких — із Європейським Союзом загалом. Вона вперше закріпить зобов’язання всіх 27 держав-членів надавати Україні широку підтримку попри будь-які інституційні зміни всередині», — наголосив президент.

Вступ України до ЄС

Як повідомляв УНІАН, 25 червня глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн оголосила про початок переговорів про вступ з Україною та Молдовою. За її словами, ми перебуваємо на порозі трансформаційного моменту.

Того ж дня у своєму відеозверненні Зеленський зауважив, що Україна обов’язково стане повноправним членом Європейського союзу. Тепер справа за спільною технічною роботою, адаптації української системи до ЄС та політичною волею Європи. 

www.unian.ua

Exit mobile version