Зеленський про ситуацію на фронті: окупант не досягає свого завдання

Фото: український президент Володимир Зеленський (Getty Images) Автор: Каріна Левицька

Російська Федерація не може здійснити завдання, яке було головною причиною активізації наступу в Харківській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозвернення українського президента Володимира Зеленського.

«Сьогодні, як щодня, першочергова наша увага всім районам бойових дій — усій лінії захисту. Була доповідь головкома — генерал Сирський якраз на передовій, безпосередньо в наших бойових бригадах. Результати цих днів — усього тижня — ми маємо більш міцні позиції в Харківській області», — розповів Зеленський.

Український президент наголосив, що наразі наші сили достатньо ефективно знищують окупанта на Донецьких напрямках — зокрема, в районах міста Часів Яр.

«Власне, окупант не досягає свого завдання — розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківської до Донецької областей», — наголосив Зеленський.

Наступ на Харківську область

Нагадаємо від 10 травня російські окупанти почали активізацію бойових дій на Харківському напрямку. Спочатку військові РФ намагались прорвати лінію оборони ЗСУ, а потім спробували розтягнути лінію активних бойових дій в бік Донецької області.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що Росії таки вдалось розширити зону бойових дій в області ще на 70 кілометрів.Детальніше про думку Сирського з цього приводу та ймовірний намір РФ, можна дізнатись в матеріалі.

Водночас, вже вчора, 18 травня Зеленський повідомив, що Збройні сили України протягом цього тижня змогли додати більше впевненості на Харківському напрямку.

РБК-Україна також повідомляло, куди звернутись, якщо вам необхідно евакуюватись з Харківської області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *