Зеленський повернув Кучму в контактну групу по Донбасу

Другий президент України Леонід Кучма знову повернувся до участі в тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України.

Про це стало відомо на його спільному з президентом Володимиром Зеленським брифінгу.

Петро Порошенко призначив Кучму офіційним представником України у тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в лютому 2015 року.

Але ще до цього, влітку 2014 року він вперше представляв Київ на мирних перемовинах, які тоді проходили у Донецьку. Адже Мінських угод на той час ще не було.

Леоніда Кучму називали ідеальним кандидатом на цю роль, адже він міг на рівних говорити практично з усіма представниками Росії, яких знав ще з часів свого президентства.

Майже чотири роки він очолював делегацію України на цих переговорах, а в жовтні 2018 повідомив про завершення своєї роботи.

Він пояснив своє рішення піти, бо досяг “критичного віку”, тому хоче дати можливість попрацювати іншим. Колишньому президенту у серпні виповнилось 80 років.

Після Кучми у Мінську українську сторону представляв Євген Марчук, однак після президентських виборів він заявив, що припиняє свою діяльність в цих переговорах.

(Еще нет голосов, оставьте первым)