NewsOnline24

ЗСУ завдали ударів по установках ЗРК «Бук» засобом за 500 доларів (відео)

Ілюстративне фото: ЗСУ завдали ударів по установках ЗРК «Бук» засобом за 500 доларів (mil_in.ua) Автор: Наталія Кава

Українські військові знищили пускову установку зенітно-ракетного комплексу середньої дальності «Бук-М3». Це було зроблено завдяки засобу за 500 доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Командування Сил безпілотних систем ЗС України.

Як розповіли у СБС, на ворожу зброю з безпілотника було скинуто боєприпас вартістю 500 доларів. Там зазначили, що цей приклад вкотре демонструє ефективність сучасних технологій, адже вартість «Бука» у повній комплектації оцінюється приблизно в 100 мільйонів доларів.

«Дякуємо іншим підрозділам Сил оборони за чітку взаємодію та координацію дій. Досягаємо результату завдяки чіткому плануванню та використанню сучасних безпілотних систем», — сказано у повідомленні.

Водночас портал Defense Express зазначає, що Збройні сили за останні три дні завдали нищівні удари по двох установках ЗРК «Бук-М3». Одну було знищено, а іншу пошкоджено.

Там звернули увагу на те, що українська тактика атаки безпілотниками чудово показала себе у співвідношенні ціни. Адже боєприпас за 500 доларів може з легкістю знищувати найновішу російську систему ППО вартістю у мільйони доларів.

Варто також нагадати, що раніше українські військові вистежували «Бук» в основному за допомогою HIMARS. Однак атака дронів свідчить про те, що такі ж ефективні результати можливо досягти і за допомогою дешевших засобів.

Знищення російської техніки

Сьогодні стало відомо, що Сили оборони України уразили ЗРК «Бук-М3». Крім того, ЗСУ знищили ЗРК «Бук-М2» окупантів у Луганській області.

Зокрема, у ніч на 25 жовтня підрозділи СБС разом з іншими складовими Сил оборони виявили та ліквідували засоби протиповітряної оборони противника — вони уразили зенітний ракетний комплекс «Бук-М3» та знищили радіолокаційну станція підсвічування цілей і наведення ракет (РПН) 9С36 ЗРК «Бук-М2» ворога.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version