NewsOnline24

Звільнено низку міністрів: Зеленський пояснив, із чим це пов’язано

Володимир Зеленський висловився про звільнення низки членів уряду / скріншот

Звільнення в Кабінеті міністрів України на сьогодні потрібні для посилення нашої держави на різних напрямках. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільної з прем’єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом заяви для ЗМІ сьогодні в Києві.

«Я вже говорив про перезавантаження нашого Кабінету міністрів, багатьох міністерств. Я дуже вдячний міністрам і всій команді Кабміну, яка працювала для України та заради українців чотири з половиною роки, хтось — п’ять років був міністрами», — заявив глава держави, відповідаючи на питання журналістів.

За його словами, нам сьогодні потрібна нова енергія. «І ці кроки пов’язані з посиленням нашої держави на різних напрямках. Міжнародна політика, дипломатія не є виключенням», — зазначив Зеленський.

Відео дня

Водночас президент додав, що сьогодні поки не може прогнозувати, чим конкретно будуть займатися міністри після їхнього звільнення. «Будуть відповіді на це, коли їм будуть запропоновані ті чи інші посади», — зауважив він.

Важливі новини України — що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Верховна Рада проголосувала за звільнення декількох міністрів. Зокрема, народні обранці проголосували за звільнення Ольги Стефанішиної з посади віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Народний депутат України Ярослав Железняк у Telegram заявив, що це рішення підтримав 241 народний депутат України.

Також ВР проголосувала за відставку Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. За словами Железняка, за дане рішення проголосувало 244 народних депутати України.

Ще депутати проголосували за відставку Дениса Малюськи з посади міністра юстиції України. За дане рішення проголосувало 249 народних депутатів України.

Крім того, парламент проголосував про звільнення міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. За звільнення міністра проголосували 243 парламентарі.

www.unian.ua

Exit mobile version