Абсолютна більшість українців вірить у перемогу. Майже 40% вважають, що вона буде за рік-два – опитування  

Абсолютна більшість українців вірять у перемогу України і, водночас, 38% вважають, що вона настане через 1–2 роки.

Дослівно: «80% опитаних вірять у перемогу України у війні, не вірять — 12%…

скриншот

Стосовно термінів настання перемоги, то оцінки тих респондентів, які в неї вірять, мало змінилися порівняно з березнем і січнем 2024 р. коли проводилися аналогічні опитування. Лише порівняно з січнем 2024 р. дещо більше стало тих, хто вірить, що перемога настане до кінця цього року (частка таких зросла з 20% до 24%).

38% вважають, що вона настане через 1–2 роки, 15% — що для цього знадобиться від 3 до 5 років, 5% — більш ніж 5 років, 1% — що перемога відбудеться «навряд чи за мого життя».

Стосовно того, що можна вважати перемогою, відносна більшість (42%) тих, хто вірить у перемогу, відповідають, що перемогою можна буде вважати вигнання російських військ з усієї території України та відновлення кордонів станом на січень 2014 року.

Абсолютна більшість українців вірить у перемогу. Майже 40% вважають, що вона буде за рік-два – опитування  

скриншот

Ще 17,5% вважатимуть перемогою знищення російської армії та сприяння повстанню/розпаду всередині Росії.

14% вважатимуть перемогою відновлення статус-кво станом на 23 лютого 2022 року, 8% — вигнання російських військ з усієї території України, окрім окупованого Криму, а 8% — припинення війни, навіть якщо російська армія залишиться на територіях, які були захоплені внаслідок повномасштабного вторгнення (після 24 лютого 2022 року)».

Опитування проводилося з 6 до 12 червня 2024 року методом face-to-face на тих територіях, які контролює уряд України і на яких не ведуться бойові дії.

Опитування проводили за стратифікованою багатоступеневою вибіркою із застосуванням випадкового відбору. Структура вибіркової сукупності відтворює демографічну структуру дорослого населення територій, на яких проводили опитування, станом на початок 2022 року (за віком, статтю, типом поселення).

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *