На Вінниччині знешкодили наркосиндикат з мільйонними оборотами

Фото, відео На Вінниччині поліцейські поклали край роботі трьох нарколабораторій та вилучили наркотиків і психотропів більш як на 10 млн грн.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області, передає Укрінформ. 

«У ході спецоперації правоохоронці викрили злочинне угрупування у складі 10 осіб, котре партіями постачало психотропи майже у всі регіони України. Місячний дохід наркодилерів сягав 2 млн грн, а одноразово вони могли виготовити до 65 кг амфетаміну та його прекурсору — фенілнітропропену. Їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна», — йдеться у повідомленні.

Очолили нелегальний «бізнес» 27-річний чоловік із 28-річною дружиною, які залучили до протиправної діяльності своїх родичів. Вони замовляли хімічні речовини та обладнання через інтернет. У трьох нарколабораторіях працювали «лаборанти» і фасувальники, були ще охоронці та водії. Готовий товар забирали кур’єри, котрі оптом доставляли його замовникам у різні регіони. Далі амфетамін поширювався «закладками».

На Вінниччині знешкодили наркосиндикат з мільйонними оборотами

Усі десятеро учасників злочинного угруповання — жителі Вінницької області віком від 27 до 62 років. У процесуальному порядку були затримані восьмеро фігурантів.

На Вінниччині знешкодили наркосиндикат з мільйонними оборотами

Під час 40 одночасних санкціонованих обшуків у пʼяти регіонах за місцями проживання зловмисників, у транспортних засобах та в лабораторіях правоохоронці вилучили близько 18 кг амфетаміну в сухому та концентрованому вигляді, 5 кг канабісу елітного сорту, прекурсори та 200 л хімреактивів.

На Вінниччині знешкодили наркосиндикат з мільйонними оборотами

Також вилучено хімічно-лабораторне обладнання, яке використовувалося під час синтезу психотропу, пакувальні матеріали, електронні ваги, понад мільйон гривень, шість автомобілів, банківські та сім-карти, чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку. А також — документи, у тому числі паспорт громадянина РФ, зброю, набої та інші речові докази. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених наркотичних засобів, психотропів та прекурсорів сягає 10 млн гривень.

На Вінниччині знешкодили наркосиндикат з мільйонними оборотами

Усім затриманим вручили підозри, суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Наголошується, що заходи з викриття наркоугруповання проводили більше сотні правоохоронців, процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд Києва узяв під варту 50-річного киянина, обвинуваченого у систематичному незаконному збуті кокаїну у нічних клубах та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *