Аграрії Херсонщини безкоштовно отримають понад 200 рукавів для зберігання зерна

Відео У Херсонській області сільгоспвиробникам безплатно нададуть понад 200 рукавів для зберігання більш як 40 тисяч тонн збіжжя.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

«Щоб підтримати фермерів, наступного тижня плануємо безкоштовно розподілити 204 рукави для зберігання понад 40 тисяч тонн збіжжя», — зазначив він.

Керівник ОВА відвідав кілька фермерських господарств, де почали збирати ранні зернові. Він підкреслив, що один з викликів цьогорічної посівної — належне зберігання врожаю. Адже окупанти знищили ангари та склади, і не працює жоден елеватор. Деякі фермери використовують спеціальні рукави, але це потребує дорогого обладнання для завантаження та розвантаження.

Водночас Прокудін нагадав, що фермери Херсонського та Бериславського районів одними з перших отримали необхідну допомогу. Майже сотню модульних зерносховищ виробникам передали Міністерство аграрної політики та продовольства і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).

Сільгоспвиробники самостійно вже встановили перші конструкції, які можуть забезпечити зберігання до тисячі тонн збіжжя. Їхні основні переваги — мобільність та легкість монтажу, адже зібрати сховища можна протягом доби.

Як повідомлялося, на деокупованій Херсонщині цього року засіяно втричі більше площ, аніж торік, це стало можливим завдяки розмінуванню.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *