Айфон так не може: це секретне налаштування легко прискорить ваш Android-смартфон

Як прискорити Android смартфон за 1 хвилину: допоможе секретна опція / фото ua.depositphotos.com

Операційна система Android містить низку прихованих налаштувань, про які більшість користувачів ніколи не чули. При цьому деякі з цих функцій здатні суттєво поліпшити ваш користувацький досвід, наприклад, прискорити роботу вашого смартфона.

Для того, щоб підвищити ефективність роботи вашого улюбленого гаджета, не потрібно завантажувати якісь додатки або витрачати години на вивчення налаштувань. Досить зайти в приховані налаштування пристрою і виконати кілька дій.

Як прискорити телефон через режим розробника

Щоб активувати розділ з прихованими функціями на Android, потрібно зайти в загальні налаштування смартфона, потім відкрити вкладку «Про телефон» і 7 разів натиснути на «Номер збірки» або «Версія MIUI».

Відео дня

Тепер у вас з’явився ширший доступ до налаштувань смартфона, включно з пунктом «Параметри розробника».

Айфон так не може: це секретне налаштування легко прискорить ваш Android-смартфон

Зазвичай для роботи додатків смартфон використовує або потужності центрального процесора (CPU), або графічного (GPU). Наше завдання – перенести обробку додатків на GPU, щоб спростити завдання процесора. Для цього в налаштуваннях розробника робимо так:

  • Вибираємо «Апаратне прискорення». Залежно від оболонки Android цей пункт може називатися по-різному, наприклад «Обробка графічним процесором». Ставимо галочку навпроти пункту «Прискорити роботу GPU».
  • Ще пара лайфхаків. У підменю «Апаратне прискорення» можна знайти опції «Вимкнення апаратного накладення» і «Увімкнення 4x MSAA». Активування першої дасть змогу додатково розвантажити процесор, а другої – поліпшити деталізацію і плавність в іграх.

    Також ваш пристрій почне працювати трішки швидше, якщо поміняти налаштування пунктів «Анімація вікон», «Анімація переходів» і «Тривалість анімації». Як правило, ці параметри мають значення 1Х, але ви можете знизити його до 0,5Х або вимкнути назовсім.

    Айфон так не може: це секретне налаштування легко прискорить ваш Android-смартфон

    Таким чином, за допомогою всього декількох дій ми змусили смартфон працювати швидше, оптимізувавши використання процесора, графічного прискорювача та оперативної пам’яті.

    Однак є важливий момент: якщо у вашого Андроїд-телефону слабкий чип або недостатньо оперативки, краще не вносити зміни через параметри розробника – це може негативно позначитися на часі автономної роботи.

    Якщо ви в пошуках смартфона, який не застаріє і через 5 років, фахівці AnTuTu публікували рейтинг найпотужніших Android-пристроїв. З них половину топа займають пристрої Vivo, втім, перше місце все одно утримує Red Magic.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *