Активна фаза будівництва метро на Виноградар має розпочатися у жовтні — КМДА

Вже у жовтні має розпочатися активна фаза будівництва метро на Виноградар.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

«КП «Київський метрополітен» уклало договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар із ТОВ «Група компаній «Автострада». Умови договору не передбачають передоплати. Компанія виконуватиме підрядні роботи власним коштом. І лише після перевірки державною експертизою якості виконаних робіт здійснюватиметься оплата. Наразі є низка питань щодо фіксування незавершених робіт, передачі будівельних майданчиків та обладнання новому підряднику. Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, передбачених законодавством. Після цього, орієнтовно в жовтні, розпочнуться будівельні роботи. Основний об’єм припаде на 2025 рік", – сказав директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

За його словами, 30% робіт уже виконані. І при належному фінансуванні метро на Виноградар може бути реалізоване за 30 місяців. При цьому терміни будівництва можуть збільшуватися з огляду на повномасштабну війну, інфляцію та людський фактор. Зокрема, якщо підрядник відставатиме від строків, до нього застосовуватимуть штрафні санкції.

Кандибор також зазначив, що «Група компаній «Автострада» вже добре зарекомендувала себе на аварійно-відновлювальних роботах на перегоні між станціями метро «Деміївська» – «Либідська».

Як повідомляв Укрінформ, у січні цього року Північний апеляційний господарський суд скасував ухвалу, яка спричиняла затягування розгляду справи про розтрату коштів під час будівництва метро на Виноградар.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *