Арахамія анонсував велике перезавантаження уряду: кого звільнять

оновлено

В Україні перезавантажать уряд / фото УНІАН

Остаточний перелік міністрів, які підуть у відставку, буде визначений на засіданні фракції 4 вересня, повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у Telegram-каналі. 

«Як і обіцяли велике перезавантаження уряду вже можна очікувати цього тижня. Більше 50% штатної чисельності Кабміну зазнають змін. Завтра нас чекає день звільнень, а післязавтра — день призначень… Прохання слідкувати тільки за офіційними новинами», – написав Арахамія. 

Пізніше спікер Парламенту Руслан Стефанчук на сторінці у соцмережі повідомив про ще одну заяву про відставку. «До Верховної Ради надійшла заява від віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Стефанішиної О.В. про відставку. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань», — повідомив Стефанчук.

Відео дня

Відставки в Кабміні: що відомо

Напередодні спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що до Верховної Ради надійшли заяви про відставку відразу трьох міністрів. 

Йдеться про міністра з питань стратегічних галузей промисловості Камишіна О.М., міністра юстиції Малюськи Д.Л. та міністра захисту довкілля та природних ресурсів Стрільця Р.О. Також заява про звільнення надійшла від голови Фонду державного майна Коваля В.С.

Народний депутат Ярослав Железняк прокоментував відставки та повідомив, що голосування «за ротацію» можуть пройти 4-5 вересня. 

У липні народний депутат Федір Веніславський повідомив, що найближчим часом в уряді можливі «точкові» зміни. Водночас він запевнив, що про заміну міністра оборони Рустема Умєрова не йдеться.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *