Арахамія повідомив, кого планують призначити на вільні міністерські крісла

Арахамія повідомив, що напрацювали загальну картину кадрових ротацій для посилення держави / фото УНІАН, Олександр Кузмін

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, кого планують призначити на вільні міністерські крісла. Про це він написав у Telegram, інформуючи що питання кадрового оновлення обговорювалось на засіданні фракції «Слуга народу», до якого долучився Президент Володимир Зеленський.

«Відбулося засідання фракції, яке вчора анонсував. На порядку денному – кадрове оновлення, яке теж анонсувалося нами заздалегідь. До нас долучився Президент Володимир Зеленський. Вдячні йому за це», — зазначив Арахамія. 

За результатами засідання фракції він інформував, що напрацювали загальну картину кадрових ротацій для посилення держави.

Відео дня

«Міністерство закордонних справ — Андрій Сибіга. Мінрегіон-віцепремʼєр — Олексій Кулеба. Він очолить міністерство у тому вигляді, як воно працює зараз. Згодом, як і було задумано, його розділять за напрямками інфраструктури і регіональної політики», — написав Арахамія.

На посаду міністра юстиції-віцепремʼєра з євроінтеграції пропонуватиметься Ольга Стефанішина; на очільника Міністерства у справах ветеранів – Наталія Калмикова.

«Міністерство культури та інформаційної політики – Микола Точицький. На даному етапі маємо посилити боротьбу з дезінформацією, для цього завдання потрібен кандидат з міжнародним досвідом. Мінагро — Віталій Коваль. Мінмолоді — Матвій Бідний. Мінекології – Світлана Гринчук», — поінформував Арахамія.

Погоджено на фракції кандидатуру Германа Сметаніна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України (Мінстратегпром). Звільнений сьогодні з цієї посади Олександр Камишін, як пише Арахамія, переходить в Офіс Президента, де продовжить займатися питанням озброєння та інфраструктури. 

«Також в Офіс Президента переходить Ірина Верещук, яка буде працювати профільною заступницею керівника ОП», — додав він.

Також Арахамія повідомив, що було обговорено створення нової інституції в уряді з робочою назвою Міністерство повернення українців.

«Проводимо обговорення кандидатів, які могли би його очолити», — зауважив очільник фракції.

Кадрові зміни в уряді — деталі

Як повідомляв УНІАН, Арахамія 3 вересня анонсував велике перезавантаження уряду. Перед тим стало відомо, що відразу три міністри написали заяви про відставку.

Сьогодні Верховна Рада України проголосувала за звільнення Стефанішиної з посади віцепрем’єрки з питань євроінтеграції. 

Рада проголосувала також за відставку Дениса Малюськи з посади міністра юстиції України, а також Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Верховна Рада ухвалила рішення про звільнення міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, прийнявши його відставку.

Сьогодні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у соцмережі повідомив, що до парламенту надійшла заява від міністра закордонних справ Кулеби про відставку. Однак парламент сьогодні не голосував за його звільнення.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *