Армія Франції готується до найжорсткіших зобов’язань перед союзниками – голова генштабу

Начальник генерального штабу французької армії П’єр Шілль / Фото: Associated Press

Франція здатна виділити одну дивізію, тобто близько 20 тисяч осіб, для участі в коаліції протягом 30 днів.

Стратегічна солідарність Франції з союзниками, головним чином в Європі і в рамках НАТО, вимагає від неї мати підготовлені збройні сили, щоб захиститись від агресії та відстояти свої інтереси в кожному географічному регіоні.

Про це розповів генерал, начальник генерального штабу французької армії П’єр Шілль у авторській колонці в Le Monde.

«Франція має міжнародну відповідальність. Вона має інтереси і території в кожному географічному регіоні. Вона пов'язана оборонними угодами з державами, яким загрожує велика небезпека. Щоб захиститися від агресії і відстояти свої інтереси, французька армія готується до найжорсткіших зобов'язань, заявляючи про це і демонструючи це», – написав генерал.

За його словами, армія адаптується, щоб забезпечити безпеку французького народу і сприяти безпеці своїх союзників, головним чином в Європі. Вона бере участь у масштабній трансформації та посилює свої спроможності.

«Франція здатна виділити одну дивізію, тобто близько 20 тисяч осіб, для участі в коаліції протягом 30 днів. Вона здатна командувати коаліційним армійським корпусом чисельністю до 60 тисяч осіб, об'єднавши французьку дивізію і національні сили з однією або кількома дивізіями союзників. Штаб корпусу є важливою структурою для управління сухопутними операціями різної інтенсивності, від врегулювання кризових ситуацій або місій запевнення до операцій високої інтенсивності», – написав очільник генштабу.

П’єр Шілль наполягає, що армія – це не лише військовий, а і демократичний інструмент, який дозволяє Франції брати на себе автономні зобов'язання в якості рамкової країни в НАТО або в рамках спеціальної коаліції.

«Що би не сталося в міжнародній ситуації, французи можуть бути впевнені: їхні солдати будуть поруч», – запевняє Шілль.

Президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що в майбутньому війська країн НАТО можуть бути введені на територію України. Втім, «наразі консенсусу щодо відправлення військ немає». Більшість країн НАТО виключили відправлення своїх військ до України. 

Читайте також провідні новини дня:

  • Ракетний голод для української ППО: як захиститися від ракет Путіна і до чого тут Швеція
  • Мобілізація до «бусиків»: що загрожує працівникам ТЦК за викрадення чоловіків – адвокат розповів
  • Який вигляд має супер'яхта Медведчука зсередини і де вона зараз – ексклюзивний сюжет ТСН

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *