Атака на Татарстан: експерт назвав дрон, який зміг долетіли так далеко

Безпілотник, який атакував НПЗ в Татарстані / Скриншот з відео

Українські дрони-камікадзе нового покоління завдали удару по НПЗ в російському Татарстані. Експерт розповів деталі про особливості безпілотників та перспективи подібних атак.

Для «бавовни» в Татарстані використали українські дрони-камікадзе, що одними з останніх були прийняті на озброєння в нашій державі.

Це припустив військовий оглядач Михайло Жирохов в ефірі «Радіо Свобода».

«Ці дрони — вони помітні. Це одні з останніх дронів, які прийняті на озброєння… Це дрон літакового типу. Він був зроблений з тих дронів, які використовувались до війни для вантажних перевезень», — розповів він.

За словами експерта, виготовляла вантажні дрони нібито фірма у Харкові.

«Де вона зараз знаходиться — ніхто не знає. Але вона переробляла оці вантажні дрони саме в дрони-камікадзе», — заявив він.

Експерт також додав, що з огляду на останні події, на європейській частині РФ вже не залишилось ділянок, куди не можуть дістати українські дрони.

«Ще у січні-лютому наші дрони вражали Ленінградську область… Це нормальна зараз ситуація. Проблема — у масштабуванні і в тому, яку бойову частину несе дрон. Так, російська ППО досить непогана, але дрони прориваються. І я думаю, цих ударів з часом буде все більше», — додав він.

Атака на НПЗ в Татарстані

Вранці 2 квітня безпілотники атакували завод у російському Татарстані, де збирають «Шахеди». Як уточнила місцева влада, атака була здійснена на підприємства в Єлабузі та Нижньокамську. Є постраждалі.

Під удар потрапив завод зі збірки дронів-камікадзе, які росіяни маркують під «Герань-2». Внаслідок удару є значні руйнування виробничих потужностей.

Згодом стало відомо, що спільну операцію проти НПЗ у Татарстані провели Служба безпеки України (СБУ) та Головне управління розвідки (ГУР).

У російському Татарстані безпілотники атакували завод, де збирають "Шахеди"


Атака на Татарстан: експерт назвав дрон, який зміг долетіли так далеко


tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *