Багатоповерхівку у Бєлгороді могли підірвати зсередини, — OSINT-аналітики

Фото: будинок у Бєлгороді могли підірвати зсередини (скриншот відео) Автор: Наталія Юрченко

Багатоповерхівку у Бєлгороді могли підірвати зсередини. Це означає, що звинувачення росіян щодо причетності України — фейкові.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на OSINT-аналітика та військового оглядача Tendar у Twitter.

«У Бєлгороді підірвали житловий будинок. Протягом цієї війни я бачив багато вражених житлових будинків, і я майже впевнений, що цей зовсім інший. Схема вибуху вказує на вибух зсередини будівлі», — зазначив дослідник.

Як пояснив аналітик, на опублікованих у мережі кадрах не помітно жодної ракети, що падає, а лише дим та уламки, які розлітаються.

«Це має всі ознаки того, що сталося в 1999 році в Москві, коли ФСБ Росії підірвала багатоповерхові будинки, щоб «виправдати» війну в Чечні», — додав аналітик.

Що сталося у Бєлгороді

У російському Бєлгороді сьогодні, 12 травня, обвалився під’їзд багатоповерхівки. Коли на місці працювали працівники МНС, впав також дох будівлі. Будинок було зруйновано з десятого до першого поверху.

Під завалами можуть бути люди. Росіяни вже повідомляють про постраждалих. При цьому Москва назвала інцидент у Бєлгороді «терактом» і звинуватила Україну. У Міноборони РФ стверджують, що нібито будинок було пошкоджено уламком однієї зі збитих ракет «Точка-У».

В Україні вважають, що у Бєлгороді міг статися побутовий вибух, але також не виключається провокація.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *