Байден не приїде на Саміт миру: хто його замінить

оновлено

Президент США Джо Байден не приїде на Саміт світу щодо України / фото European Union

На Саміт миру у Швейцарії від США поїде віце-президент країни Камала Гарріс. Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Зазначається, що Харріс 15 червня вирушить до Люцерна (Швейцарія) для участі в Саміті миру щодо України, де підкреслить відданість адміністрації Байдена підтримці зусиль України щодо забезпечення справедливого та тривалого миру на основі суверенітету та територіальної цілісності України та принципів Статуту ООН.

«Віце-президент підтвердить підтримку народу України, який захищається від триваючої російської агресії. Радник з національної безпеки Джейк Салліван приєднається до віце-президента, представляючи Сполучені Штати на саміті», — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Саміт миру — останні новини

Китай відповів на слова Зеленського про спробу зірвати Саміт миру. Прес-секретар китайського міністерства закордонних справ Мао Нін заявила, що Китай ніколи не «роздмухував вогонь і не підживлював полум’я» російсько-української війни.

Раніше УНІАН повідомляв, що Україна запросила на Саміт миру Палестину та Ізраїль. За словами президента Володимира Зеленського, «у нас немає ніяких подвійних стандартів».

Вас також можуть зацікавити новини:

  • РФ використовує правозахисний фонд для поширення пропаганди в Європі, — The Guardian
  • Росія намагається відлякати людей від Олімпійських ігор у Парижі, — NBC News
  • Чехія почне відправляти українських біженців додому: кого це торкнеться
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *