Байден не приїде на зустріч «Рамштайну»: що сталося

Президент США Джо Байден / Фото: Associated Press

Причина зміни планів президента США – урагани Мілтон і Гелен.

Президент Джо Байден не приїде на зустріч «Рамштайну», він відклав заплановану поїздку до Німеччини та Анголи, щоб зосередитися на реагуванні на ураган Мілтон, другий великий шторм за два тижні, який уразив південний схід США.

Про це пише видання Bloomberg.

Прессекретарка Білого дому Карін Жан-П’єр оголосила про зміну планів президента у заяві у вівторок, 8 жовтня, посилаючись на «прогнозовану траєкторію та силу урагану Мілтон» і поточну реакцію на наслідки урагану Гелен, який обрушився на США минулого місяця.

Прогнозується, що шторм четвертої категорії Мілтон, який наближається до Флориди, завдасть великої шкоди та поставить під загрозу життя людей. Мільйони людей почали евакуюватися з узбережжя Флориди, зокрема з міста Тампа.

Рішення, ухвалене менш ніж за місяць до дня виборів, підкреслює, що реакція адміністрації на стихійне лихо стала потенційною точкою спалаху в боротьбі за Білий дім між колишнім президентом-республіканцем Дональдом Трампом і віцепрезиденткою Камалою Гарріс.

Поїздка до Німеччини та Анголи, яка мала відбутися 10-15 жовтня, була б першою закордонною поїздкою Байдена після того, як він відмовився від президентської гонки в липні та підтримав Гарріс.

До слова, Дональд Трамп, коли був президентом 2019 року, скасував поїздку до Польщі через ураган Доріан.

У Білому домі раніше зазначили, що питання підтримки України буде важливою частиною цього візиту.

«Говорячи про Україну та українську самооборону – це буде важливою частиною цього візиту: продовження цієї підтримки, продовження всіх можливих дій, щоб зупинити російську агресію», – сказала Жан-Пʼєр.

Байден планував прибути до Німеччини ввечері в четвер, 10 жовтня. У Берліні були заплановані зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. У суботу, 12 жовтня, Байден мав поїхати до землі Рейнланд-Пфальц, де на американській військово-повітряній базі в Рамштайні відбудеться зустріч щодо України.

Нагадаємо, за інформацією The Washington Post, Україні на «Рамштайні» запропонують конкретику щодо вступу до НАТО.

Ураган "Гелен" забрав дві сотні життів у США: ще сотні людей зникли безвісти


Байден не приїде на зустріч "Рамштайну": що сталося

Читайте також:

  • Україна “зависла” у невизначеності після візиту Зеленського до США — The Washington Post
  • Щодо України розгортається «війна сигналів», через місяць буде розвилка — військовий аналітик
  • Гарріс зробила заяву про переговори з Путіним

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *