Байден очікує почути від Зеленського стратегічні плани на найближчі місяці 

Президент США Джо Байден і речниця Білого дому Карін Жан-П’єр / Фото: Associated Press

За словами Карін Жан-П'єр, під час зустрічі лідери України та США обговорюватимуть "План перемоги".

На зустрічі в Білому домі, яка запланована на четвер, 26 вересня, президенти України і США обговорять поточну ситуацію на фронті, подальшу готовність Вашингтона підтримувати Київ, а також «План перемоги» Володимира Зеленського.

Про це розповіла представникам ЗМІ речниця Білого дому Карін Жан-П’єр на борту президентського літака, пише «Укрінформ».

«Я очікую, що лідери обговорять стан війни, останні події на полі бою, а також рішучу підтримку Сполученими Штатами України та її захист від російської агресії», – сказала Жан-П'єр.

Представниця Білого дому зауважила, що останні два місяці пріоритетом адміністрації Джо Байдена була допомога Україні у посиленні її системи ППО та захисті української енергосистеми від російських ударів.

«Президент Байден також очікує почути від Президента Зеленського стратегічне планування на найближчі місяці», – додала речниця Білого дому.

Вона наголосила, що Вашингтон неодноразово підтверджував, що буде непохитно підтримувати Україну до перемоги.

«Тож, я очікую, що ви почуєте більше про це в четвер», – заявила Карін Жан-П'єр.

За її словами, під час зустрічі лідери України та США обговорюватимуть «План перемоги».

«Ми підтримуємо прагнення України до справедливого, міцного та всеосяжного миру в цій війні. І президент Байден має намір забезпечити українських військових технікою, необхідною для зміцнення їхніх позицій», – повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Нагадаємо, лідери США, Німеччини, Франції та Великої Британії планують провести зустріч, яка, ймовірно, стосуватиметься України. Зустріч Шольца, Макрона та Стармера запланована на жовтень, поки Байден перебуватиме в Німеччині.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *