Байден вибачився за затяжну затримку допомоги для України

Байден перепросив за затримку з допомогою / фото European Union

Президент США Джо Байден вибачився перед президентом України Володимиром Зеленським за піврічну затримку допомоги для України.

Про це президент США сказав на початку зустрічі з президентом України у Парижі. «Ви не схилилися, ви взагалі не здалися, ви продовжуєте боротися таким чином, що це просто дивовижно — і ми не збираємося йти від вас. Я вибачаюсь за тижні нерозуміння того, що мало бути схвалено з точки зору фінансування, бо у нас були проблеми із затвердженням закону», — наголосив Байден.

У цьому зв’язку, як відзначив президент США, деякі дуже консервативні члени Конгресу затримували схвалення закону з додатковим фінансуванням для України, але, зрештою, цей закон було підтримано.

Відео дня

«З того часу, включно з сьогоднішнім днем, я оголосив шість пакетів значного фінансування. Сьогодні я також підписую додатковий пакет на суму 225 мільйонів доларів, аби допомогти вам відновити електричну мережу», — заявив Байден.

Він запевнив Зеленського, що США будуть виступати на стороні України.

Американський лідер додав, що Україна є оплотом у боротьбі з агресією.

Допомога США Україні

З жовтня 2023 року у Конгресі США не могли задовольнити запит президента США стосовно додаткової підтримки для України. Суперечки щодо затвердження допомоги тривали до квітня, поки у Палаті представників не схвалили власний законопроект, який буде підтримано двома палатами Конгресу та підписано Байденом.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *