Байден знявся з виборів: як відреагував Зеленський

Володимир Зеленський висловився про важливе рішення Джо Байдена щодо майбутніх виборів у США / фото president.gov.ua

Президент США Джо Байден вирішив знятися з виборів очільника Штатів, які мають відбутися на початку листопада поточного року. Лідер України Володимир Зеленський заявив, що українці завжди будуть вдячні за лідерство Байдена — він підтримав нашу державу «в найдраматичніший момент в історії, допоміг нам запобігти путінській окупації і продовжує підтримувати нас протягом всієї цієї жахливої війни».

Українська сторона поважає важке, але сильне рішення Байдена, написав президент у Х. «Україна вдячна президенту Байдену за його непохитну підтримку боротьби нашої країни за свободу, яка разом із сильною двопартійною підтримкою у Сполучених Штатах була й залишається критично важливою», — зазначив Зеленський.

Очільник нашої Батьківщини додав, що зараз ситуація в Україні та на всій європейській території не менш складна, і Київ сподівається, що подальше сильне лідерство США не дасть домогтися РФ результатів під час агресії.

Відео дня

У центрі уваги вибори в США 2024 — що варто знати

81-річний Джо Байден наприкінці червня провалив перші передвиборчі дебати зі своїм конкурентом — колишнім президентом США, республіканцем Дональдом Трампом. Пізніше ЗМІ писали, що багато впливових демократів просили Байдена знятися з виборів. Згодом президент Штатів стверджував, що перебуває «на коні».

21 липня Байден оголосив, що знімає свою кандидатуру з виборів. За відомостями Politico, президент лікувався від коронавірусу у своєму будинку й почав усвідомлювати, що боротьба за посаду очільника держави для нього закінчилася.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *