Байден звернувся до нації щодо замаху на Трампа

Фото: президент США Джо Байден (getty images) Автор: Вадим Ребрина

Президент США Джо Байден звернувся до нації з приводу замаху на кандидата в президенти Дональда Трампа. Він закликав громадян США вирішувати політичні розбіжності виключно на виборах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію виступу Байдена, яку вів «Голос Америки».

Байден зауважив, що один з глядачів на мітингу у Пенсильванії загинув тому, що використав своє право на участь у вільних зібраннях, згадав напад на чоловіка колишнього спікера палати представників США Ненсі Пелосі і відзначив, що «в Америці немає місця будь-якому насильству».

Президент США констатував «глибокі розбіжності» серед американців, які проявилися перед виборами президента. Вибір, який мають зробити громадяни США, «дійсно сформує майбутнє Америки», але «мати розбіжності – в людській природі», зауважив він.

«Попри всі розбіжності, жодним чином не потрібно вдаватися до насильства», — сказав Байден, закликавши «до голосування, а не до насильства».

Замах на Трампа

Нагадаємо, 13 липня, у Трампа стріляли під час мітингу в штаті Пенсильванія. Він дістав легке вогнепальне поранення.

За даними ФБР, яке керує розслідуванням, на мітингу стріляв 20-річний Томас Метью Крукс. Там кажуть, що нападник діяв один, доказів проблем з психічним здоров’ям не виявлено, мотиви поки не встановлені.

Конгресмен від Республіканської партії США Марк Грін під час розмови в неділю вимагав від директора Секретної служби Кімберлі Чітл відповідей щодо спроби вбивства Трампа.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *