БЕБ скерувало до суду справу про підробку митної декларації

Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області скерувало до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який з метою ухилення від сплати акцизного податку подав неправдиву митну декларацію.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

"У ході слідства встановлено, що директор підприємства вніс неправдиву інформацію щодо складу спиртового розчинника. Такі дії призвели до неправомірної податкової пільги, у вигляді звільнення від сплати акцизного податку на товар", — йдеться у повідомленні.

Детективи БЕБ вилучили у фігуранта справи майже 25 тонн суміші на основі метанолу, орієнтовною вартістю 1,3 млн грн.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 222 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

У пресслужбі зазначають, що за скоєне підозрюваному загрожує покарання у вигляді штрафу з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомлялось, нещодавно БЕБ на Полтавщині завершило досудове розслідування щодо ухилення від сплати податків будівельною компанією. 5,7 мільйона гривень завданих державі збитків відшкодовано у повному обсязі.

Фото: БЕБ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *