Безпека, медицина, відбудова: голова Київської ОВА провів переговори із послом Данії

Фото Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко під час зустрічі з послом Данії в Україні Олє Егбергом Міккельсеном обговорив реалізацію пріоритетних проєктів для регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КОВА.

«Данія є надійним союзником України у боротьбі з російським агресором та докладає максимальних зусиль для довгострокової підтримки нашої країни. Першою серед скандинавських країн уклала угоду з Україною безпекову угоду», — зазначив Кравченко.

За його словами, попри те, що основна підтримка йде на загальнодержавному рівні, Данія активно сприяє реалізації проєктів на рівні областей та громад.

Зазначається, що основним питанням, яке обговорювалося під час зустрічі, було посилення безпекових заходів. «Тут потребуємо додаткового військового обладнання та автівок для наших мобільних вогневих груп. Збільшення їх кількості дозволить підвищити захист мешканців області від повітряних атак росіян», — зауважив начальник КОВА.

Безпека, медицина, відбудова: голова Київської ОВА провів переговори із послом Данії

Наступним питанням стала відбудова. Кравченко зазначив, що із 29 тисяч об’єктів, пошкоджених та зруйнованих росіянами, на Київщині вже відновили понад 17,5 тис. Пріоритет — житло, школи, садочки, лікарні. Все те, що потрібно для мінімального комфорту людей та їхнього повернення додому.

«Якісна медицина. Тут потребуємо додаткового медичного обладнання для надання доступних, вчасних та якісних послуг, незалежно від того, в якому населеному пункті Київщини мешкає людина», — акцентував начальник КОВА.

Безпека, медицина, відбудова: голова Київської ОВА провів переговори із послом Данії

За словами Кравченка, ще одним аспектом є облаштування реабілітаційного центру, який надаватиме послуги як військовим, так і цивільним. Вже є попередня домовленість про реалізацію проєкту за участі американського благодійника Делла Лоя Хансена. «Однак, він потребує чималих інвестицій і до його реалізації запрошуємо долучатися інші країни та міжнародні організації», — додав він.

Сторони також обговорили ситуацію з безпекою в садочках та школах. Загалом у закладах освіти Київщини облаштовано понад 1,2 тис. укриттів. Робота триває. «Всі діти повинні мати змогу навчатися та відвідувати садочки. А це неможливо без якісно облаштованих укриттів. Тому і тут розраховуємо на підтримку наших колег», — додав начальник КОВА.

Ще одним важливим питанням, яке розглянули учасники зустрічі, є збільшення іноземних інвестицій, що дозволить розвивати бізнес області, створити нові робочі місця та покращити економічну ситуацію.

Безпека, медицина, відбудова: голова Київської ОВА провів переговори із послом Данії

Також Кравченко подякував уряду Данії та народу цієї країни за колосальну підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня уряд Данії виділив 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших груп населення в Україні.

Фото: koda.gov.ua

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *