Безпекові виклики: про що Зеленський говорив із президентом Сербії

Зеленський обговорив із президентом Сербії Александром Вучичем безпекові виклики / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Сербії Александром Вучичем безпекові виклики. Як зазначається у повідомленні на сайті президента України, Зеленський зустрівся з Вучичем у рамках участі в четвертому саміті Європейської політичної спільноти.

«Глава держави подякував за фінансову та гуманітарну допомогу для України, а також відзначив участь Сербії в першому Саміті миру та приєднання країни до Спільного комюніке», — йдеться у повідомленні.

Також зауважується, що Зеленський та Вучич обговорили розвиток двосторонніх відносин та узгодили перебіг виконання домовленостей, які були укладені раніше.

Відео дня

«Окремо під час зустрічі приділили увагу безпековим та політичним викликам у регіоні та на глобальному рівні», — зазначається у повідомленні.

Відносини України та Сербії — останні новини

Раніше у статті Financial Times зазначалося, що Сербія розривається між США, Росією, Китаєм та ЄС — зокрема, налагоджує тісні зв’язки з командою Дональда Трампа, але водночас намагається дотримуватися середнього курсу в багатополярному світі.

Зауважується, що навіть працюючи зі Сполученими Штатами Америки, Вучич розвиває відносини з Китаєм, а також підтримує зв’язок Сербії з Москвою, хоча й переважно через посередників і тримаючи президента Росії Володимира Путіна на відстані.

Також підкреслюється, що Сербія є однією з двох європейських країн (інша — Білорусь), які не підтримують санкції проти Росії.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Іран значно збільшив виробництво ракет через угоду з РФ, — Reuters
  • Путін більше не перевіряє реакцію НАТО, він хоче показати її світу, — глава МЗС Литви
  • У проекті комюніке НАТО шлях України до Альянсу назвали незворотнім, — CNN
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *