«Білі янголи» вивезли літнє подружжя з фронтової Єлизаветівки на Донеччині

Відео На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі янголи» вивезли маломобільне літнє подружжя з фронтової обстрілюваної Єлизаветівки на Донеччині.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донеччини та опублікувала відповідне відео порятунку.

Зазначається, що село Єлизаветівка знаходиться за чотири кілометри від лінії фронту, тому мінометні снаряди та авіабомби щодня руйнують населений пункт, де наразі залишається понад 100 мешканців. Через важку ситуацію все більше людей звертається до поліції з проханням евакуювати їх.

Поліцейські розповіли, що ця літня пара маломобільних мешканців жила на околиці Єлизаветівки, їхній будинок дивом залишився неушкодженим, хоча всі інші оселі навколо зруйновані.

Правоохоронці на руках винесли з будинку жінку та чоловіка і на броньованому транспорті доставили до лікарні, де їм надали необхідну допомогу.

«Після медичного обстеження пенсіонерів буде перевезено до родичів у більш безпечний регіон», — заявили в поліції.

Вони підкреслили, що попри ризик для життя, продовжуватимуть здійснювати евакуаційні рейси до фронтових населених пунктів. Цього разу до складу екіпажу «Білих янголів» увійшов заступник начальника поліції Курахового – начальник кримінальної поліції Ярослав Левченко.

Звернутися по допомогу, нагадали правоохоронці, можна за номером (066) 56 10 102.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини на початок червня 2024 року залишалося близько 470 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ у безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1,4 млн людей, з них майже 170 тис. дітей.

Фото: Нацполіція

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *