Біля берегів Камчатки стався землетрус: почалося виверження вулкану

Петропавловськ-Камчатський, фото: Getty Images

Землетрус магнітудою 7,0 зареєстровано біля берегів Камчатки РФ, за 108 км від Петропавловська-Камчатського, мешканці краю полишили свої будинки, почалося виверження вулкану.

Деталі: Повідомляється, що за даними Геологічної служби США, епіцентр знаходився приблизно в 55 милях від Петропавловськ-Камчатський з населенням близько 181 тисяч чоловік.

Біля берегів Камчатки стався землетрус: почалося виверження вулкану

Землетрус мав глибину близько 30 миль і стався рано вранці в неділю за місцевим часом.

За даними американської системи попередження про цунамі, «небезпечні хвилі цунамі від цього землетрусу можливі в межах 300 км (приблизно 186 миль) від епіцентру вздовж узбережжя Росії.

Після землетрусу біля берегів Камчатки сталася серія афтершоків магнітудою 3,9, свідчать дані на сайті Камчатської філії геофізичної служби РАН.

В російському МНС вважають, що загрози цунамі після землетрусу біля берегів Камчатки немає.

Оновлено. Повідомляється, що почалося виверження вулкана Шивелуч, відбувається видавлювання лави. «Почалося виверження вулкана Шивелуч на куполах Каран і 300 років РАН. За візуальною оцінкою, висота попелової колони — 8 км над рівнем моря», — повідомили в інституті вулканології та сейсмології ДВО РАН.

Довідково: Шивелуч — діючий вулкан на Камчатці, його вік — 60-70 тис. років. Він складається з вулкана Старий Шивелуч, стародавньої кальдери та активного вулкана Молодий Шивелуч. Вулкан розташований на відстані близько 50 км від селища Ключі Усть-Камчатського району і за 450 км від Петропавловська-Камчатського.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *