Білорусь проводить «раптову перевірку» військ – яка ситуація біля кордону з Україною

Армія Білорусі / Фото: Сайт Міноборони Білорусі

В ДПСУ розповіли, чи є небезпека з боку Білорусі.

У Білорусі 21 червня розпочалася «раптова перевірка» бойової готовності з’єднань та частин Збройних сил до виконання завдань за призначенням. Перевірка відбуватиметься у Гомельській та Брестській областях, що межують з Україною. 

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону заявив, що «раптова перевірка» військ у Білорусі не становить сьогодні загрози для України. Однак українські Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій.

«Білорусь постійно проводить то навчання, то перевірку військ. Але, якщо говорити про загрозу, коли Росія там тримала свої війська і їх чисельність могла складати до 12 тисяч військовослужбовців, то на цей момент у Росії на цьому напрямку немає підрозділів, які б вона могла застосувати проти України», — сказав речник ДПСУ.

Проте  Демченко наголосив, що Сил оборони повинні бути готовими до будь-яких подій, тому український кордон постійно посилюється.

«За тим, що відбувається з того боку, спостерігає розвідка. Загроз станом на зараз немає, але ми продовжуємо укріплювати кордон та прикордоння», — резюмував Андрій Демченко.

Нагадаємо, Лукашенко зробив цинічну заяву про євреїв – МЗС Ізраїлю викликало білоруського посла.

Читайте також провідні новини дня:

  • Фугасна загроза: скільки у РФ надважких бомб ФАБ-3000 та як їх можна знищувати
  • Клянчив те, що у самих закінчується: експерт назвав справжню мету візиту Путіна до КНДР
  • Ядерна загроза для заходу України: що обирають ціллю і якою може бути відповідь Путіну

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *