Блінкен: Путін бреше про Україну і не хоче справжнього миру

Державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото з сайту ОП

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що глава Росії Володимир Путін продовжує брехати, що в українського народу нібито немає власної ідентичності, і він не зацікавлений у справжньому мирі.

Пряма мова Блінкена: «Путін продовжує брехливо стверджувати, що Україна не є справжньою державою. В очах Путіна українського народу, як і самої України, не існує».

Деталі: Він нагадав, що Україна неодноразово заявляла, що дипломатія – єдиний спосіб покласти край цій війні, і що вона готова вести переговори. Але цього не хоче глава Кремля.

«Путін не зацікавлений у такому мирі, і нещодавно заявив, що Росія повернеться за стіл переговорів тільки тоді, коли Україна виведе свої війська з Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей. Іншими словами, коли Україна відступить зі своєї власної території», – нагадав Блінкен.

Він наголосив, що світ зобов’язаний «підтримати заклик України до справедливого і міцного миру, щоб покласти край агресивній війні Росії».

Блінкен також зазначив, що деякі країни на засіданні Радбезу ООН висунули свої пропозиції, і окремі з них не згадують Статут ООН або його принципи, не згадують відмінності між агресором і жертвою, і закликають усі сторони до деескалації.

«Усі ці пропозиції винагородили б агресію Путіна, дозволили б йому відпочити, переозброїтися, знову вторгнутися в Україну, як він робив це знову і знову», – підсумував Блінкен.

Передісторія:

  • Під час засідання Радбезу ООН Блінкен також заявляв, що задля досягнення миру в Україні, західним союзникам необхідно зупинити військову співпрацю Росії з Китаєм, Іраном та Північною Кореєю.
  • Як відомо, президент Володимир Зеленський на зустрічі з двопартійною делегацією Конгресу США в Нью-Йорку говорив про ситуацію на фронті і елементи «плану перемоги».
  • Також він заявив, що вважає війну з Росією «ближчою до кінця», ніж багато хто вважає, і закликав союзників зміцнювати українську армію.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *