Блінкен розповів, чого чекати Україні від літнього саміту НАТО

Блінкен розповів про майбутній саміт НАТО / скріншот

Під час саміту НАТО, який відбудеться у липні у США, союзники зроблять чіткі кроки, щоб наблизити вступ України у Альянс.

Такий анонс зробив державний секретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції у Празі, передає Голос Америки. «На саміті ми зробимо конкретні кроки, щоб наблизити Україну до НАТО і переконатись, що існує місток до членства, сильний та добре освітлений», — сказав він.

«НАТО допоможе збудувати українські сили майбутнього, які можуть ефективно відбивати агресію і захищатись за потреби», — сказав Блінкен, додавши, що Альянс посилить інтеграцію  України.

Відео дня

Крім того, держсекретар зауважив, що на саміті буде оголошено про надання широкого пакету допомоги Україні. Передбачається, що цей пакет посилить співпрацю НАТО й допомогу Україні.

Блінкен також додав, що «32 країни ведуть переговори про двосторонні безпекові угоди з Україною» і він прогнозує, що їх буде ще більше до липня.

Вступ України в НАТО

Під час зустрічі лідерів країн-членів НАТО у Вашингтоні 9-11 липня Україна не отримає офіційного запрошення на вступ.

Раніше колишній прем’єр-міністр Словенії Янез Янша описав події, які відбувалися на саміті НАТО в Румунії у 2008 році, на якому Україні відмовили в наданні Плану дій щодо членства в Альянсі.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *