Bosch, Delonghi і Philips: побутова техніка, вироблена для Україні, продається у РФ — росЗМІ

Німецька електротехнічна компанія Bosch / Фото: bosch.ua

Відвантаження техніки йдуть через турецькі, польські та прибалтійські структури.

Побутова техніка відомих західних компаній, вироблена для українського ринку, зокрема Bosch, Delonghi і Philips, почала з'являтися у РФ через маркетплейси і мережі магазинів електроніки.

Про це повідомляє російське видання «Комерсант».

Гендиректор Kuppersberg Дмитро Шашкін розповів, що почалися продажі побутової техніки Bosch на маркетплейсах Ozon, Wildberries і «Яндекс Маркет».

«Ми переконалися, що техніку призначили для українського ринку, оскільки самі замовили посудомийну машину Bosch SMV24AX00K через вітчизняний маркетплейс. Техніка приїхала в українських наклейках«, — сказав він. 

Гендиректор додав, що поставки такої техніки в РФ «мають масовий характер, оскільки деякі іноземні бренди рекомендували своїм турецьким, польським і прибалтійським фабрикам продовжувати поставки для збереження позицій на російському ринку».

За даними «Комерсанту» серед ритейлерів, посилаючись на звіт GFK, з березня 2023 року по березень 2024 року в РФ було продано 284 тис. посудомийних машин на 9,8 млрд руб. (на 9% більше ніж попереднього року).

Один із топ-менеджерів великої мережі магазинів електроніки також підтверджує наявність таких товарів у РФ. За його словами, кілька місяців тому турецький дистриб'ютор пропонував мережі придбати іноземну техніку, призначену для українського ринку.

Нагадаємо, Євросоюз готується до введення ембарго на російський скраплений газ.

Читайте провідні новини дня:

  • Росіяни навчилися випускати крилаті ракети Х-59/69 з вертольотів: Жданов попередив про небезпеку для України
  • На Дніпропетровщині чоловік отримав повістку і написав заяву про відмову від мобілізації
  • Підвищення тарифів на електроенергію для населення: що прогнозують

 

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *