«Будь-які переговорні формати неможливі»: в ОП прокоментували кадрові зміни у верхівці РФ

Йдеться про перерозподіл функціонального впливу між традиційними кланами в Росії / фото УНІАН

Кадрові зміни високих посадовців в Російській Федерації свідчать про потребу ресурсного забезпечення «нескінченної війни». Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у Telegram.

Подоляк розповів, про що свідчить перебудова в російській управлінській вертикалі, влаштована диктатором Володимиром Путіним.

Зокрема, по-перше, йдеться про тотальну мілітаризацію економіки й перебудову систем постачання армії.

Відео дня

«Остаточний перехід країни до воєнного «комунізму» для ресурсного забезпечення «нескінченної війни»», — наголосив Подоляк.

Також, по-друге, йдеться про перерозподіл функціонального впливу між традиційними кланами.

«Різке скорочення кількості впливових членів неформального навколо путінського «Політбюро 2.0», — додав Подоляк.

Крім того, по-третє, йдеться про розв’язання вічного завдання з приборкання армійської корупції. З цим пов’язано низведення групи Сергія Шойгу. Раніше Путін запропонував замість Шойгу призначити на посаду міністра оборони Андрія Бєлоусова.

Разом з тим, по-четверте, йдеться про поступове видавлювання на периферію «палацових амбіцій» групи секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева.

«Що, до речі, прямо говорить про наростання недовіри всередині путінської вертикалі», — додав Подоляк.

Як зазначив радник керівника ОП, Росія остаточно самоізолюється й намагатиметься масштабувати війну, розширити її формати, паралельно переналаштовуючи економіку на функціонування в гостро/дефіцитних форматах, які так чи інакше здатні забезпечувати різке нарощування мілітарного складника.

«У будь-якому разі немає жодних варіантів, що Росія повернеться до адекватної участі в глобальних процесах, і тому будь-які переговорні формати неможливі», — вважає Подоляк.

Кадрові зміни в РФ — деталі

Російський лідер Володимир Путін пропонує призначити Андрія Бєлоусова міністром оборони замість Сергія Шойгу. До цього він обіймав посаду першого заступника голови уряду РФ. Шойгу очолює російське Міноборони з 2012 року. Тепер Шойгу стане секретарем Радбезу РФ замість Миколи Патрушева.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *