Будапешт заблокував пропозицію провести зустріч глав МЗС країн Євросоюзу у Львові, — ЗМІ

Угорщина заблокувала пропозицію Польщі провести зустріч глав МЗС країн Євросоюзу у Львові / Колаж УНІАН, скріншоти

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський пропонував скликати неформальну зустріч глав МЗС країн Європейського Союзу наприкінці серпня в Україні — наприклад у Львові, але Угорщина заблокувала цю ідею. Про це пише WNP.

За словами Сікорського, під час першої частини зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у понеділок у Брюсселі найбільше часу було витрачено на обговорення того, де має відбутися офіційна чи неформальна Рада із закордонних справ під час головування Угорщини в Раді ЄС у цьому півріччі.

Раніше неофіційно повідомлялося, що в рамках бойкоту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та його самопроголошеної «миротворчої місії» верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель може організувати зустріч, заплановану на кінець серпня, не в Будапешті, а, наприклад у Брюсселі.

Відео дня

«Ми ще не маємо рішення щодо цього. Я запропонував компромісне рішення, щоб Рада збиралася в Україні. Це було б знаком нашої солідарності з цією країною», — повідомив Сікорський.

Він підкреслив, що деякі країни ЄС вважають, що неформальна Рада не повинна проводитися в Будапешті, а Боррель повинен скликати офіційне засідання в Брюсселі. При цьому з логістичних міркувань було б легше організувати зустріч на Заході України — наприклад у Львові .

«Глава МЗС зазначив, що його пропозиція підлягає обговоренню, оскільки рішення з цього питання потребує одностайності. Однак Угорщина це заблокувала», — йдеться у повідомленні.

Зовнішня політика Угорщини — останні новини

Як повідомляв УНІАН, нещодавно прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що замах на експрезидента США і чинного кандидата на посаду глави Білого дому Дональда Трампа пов’язаний з його «антивоєнними» поглядами.

Лідер угорського уряду порівняв атаку на Трампа з нещодавнім замахом на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Раніше Орбан заявляв, що продовжить «мирну місію» щодо України. При цьому, за його словами, він продовжить говорити про свої зустрічі тільки після того, як вони відбудуться.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • «В Москві святкують»: республіканець розкритикував трампівського віце-президента
  • ЄС влаштував Угорщині «м’яку ізоляцію» після турне Орбана до Москви й Пекіна, — Politico
  • У Кремлі відповіли на слова Зеленського про участь Росії в саміті миру
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *